8 Eylül 2017 Cuma

Vincent Janssen



Fenerbahçe, Soldado'dan sonra (bence çok yanlış bir transferdi) bir forvet takviyesi daha yaptı ve bu Vincent Janssen oldu.

Son gün transferi olarak, Vincent Janssen çok iyi bir hamle. Her şeyden önce Fenerbahçe'nin artık forveti ''var!''.

Janssen; kuvvetli ve topu iyi saklayan, pas özelliği iyi olan, savunma arkasına koşu yapan (ki bu en iyi özelliklerinden biridir) bitiriciliği de iyi düzeyde olan bir santrafor. Bunun yanında iki ayağını da kullabiliyor.

Eksik yanları ise ikili mücadelelerde korkusuz değil ve hava toplarında da (bence korkusuz olmadığı için) etkili olamaması. İngiltere'de başarısız olmasının da ana sebebi bence korkusuz olmamasıydı, top ortadaysa kendini sakınıyor.

Bunun yanında, özgüveni de biraz sarsılmış olarak gelecek Fenerbahçe'ye ancak şuanda fiziksel olarak hazır ve Hollanda Milli Takımı'nın 1.santraforu konumunda. Dolayısıyla 1-2 golden sonra özgüveni yerine gelecektir.

Görüntülere geçelim, her zamanki gibi yorum görüntünün altında olacak.


Kuvvetli bir oyuncu dedim ve örneklendirmek istiyorum. Burda, rakibine çok iyi yaslanıyor kuvvetiyle ve topu da iyi saklıyor.




Bu videoda ise Janssen'in top orta sahadayken yaptıklarına dikkat edin lütfen. Çok hareketli, bir saniye bile durmuyor ve göz yoran-kafa karıştıran bir tarzı var. Sonrasında pas gelmeden ne yapacağına karar verdiğini ve saha görüşünün iyi olduğunu gösteren pası atıyor.



Beyaz Rusya'ya attığı gol bir takım özellikleri hakkında da bilgi almamızı sağlıyor. Top sürerken iki ayağını da kullanabilir(rakibi ekarte edişine dikkat edin), ağır değil ama hızlı da değil, top sürerken kafası yukarda ve çok sert şutu var, iyi bir bitirici.


Yine burda dikkat edin, rakibine nasıl yaslanıyor. Burda önemli olan squat pozisyonuna inebilmesi bana göre, bazı oyuncularda(Burak Yılmaz) bu özellik hiç yok ve topu da bu sebeple iyi saklayamazlar.

Bunu yapabilmek için ileri derecede arka adale ve popo kası (glute) kuvveti gereklidir, Janssen'de de bu fazlasıyla var.



Kuvvetine, bir örnek daha. Gerçekten çok kuvvetli.



Yazıyı bu golüyle bitirmek istiyorum. Sahada nerde olduğunun farkında ve bu çok önemli bir artı, topu zaten nereye istediğini de gösteriyor. Daha sonra da zayıf ayağını kullanmaktan çekinmiyor.

İki türlü de oynayabiliyor oyunu, savunma boşluklarına koşu da yapıyor ya da ayağına isteyip duvar olup topu saklıyor.


Zayıf yönleri ise dedim gibi korkusuz olmaması ve kafa toplarında etkili olmaması ve dribbling özelliğinin pek iyi olmaması.

Janssen bir forvet oyuncusunda olması gereken bir çok özelliğe sahip, ancak kuvveti haricinde hiçbiri ''tam'' değil. 1-2 özelliği daha üst seviyede olsa(hızı, top kontrolü, cesareti veya dribblingi) Premier Lig'de kalıcı olurdu.

Hollandalı enteresan bir kariyere sahip. 3 sene önce 2.lig'de oynuyordu ve 1.lig'de de bir sene oynadıktan sonra ciddi bir rakama Tottenham'a transfer oldu. Şuanda 23 yaşında ve hala gelişim kaydetmesi mümkün, Fenerbahçe'de bunu başarabilecek mi? Göreceğiz.

Kısaca, Fenerbahçe transferin son gününde ''artık forvetim var'' diyebileceği bir oyuncu aldı. Ancak, sarı-lacivertlilerin eksikleri bunla sınırlı değil maalesef. Janssen'in etkili olması için iyi bir takıma ihtiyacı var, top onunla çok buluşmalı-oyunun içinde olmalı. Fenerbahçe bu orta sahasıyla ve temposuyla Janssen'e bunu pek vaad etmiyor bana göre. Belki transferin son gününde Fenerbahçe o eksiklileri de bir nebze olsun giderebilecek transferler yapar.

Bu yazımda Fenerbahçe'nin yeni transferi Vincent Janssen'i görüntülerle analiz etmeye çalıştım. Umarım beğenmişsinizdir.

Metecan Kanbur
Twitter: @Metecann








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder