30 Ağustos 2017 Çarşamba

Lionel Carole




Carole büyük ihtimalle Sevilla'ya gidiyor, ben Carole'ü hep beğendiğimi dile getirdim ve beni takip edenler hatırlayacaktır bunu.  Fransz oyuncunun bence savunması iyi, çok iyi kafaya çıkıyor, ayağı düzgün, kuvvetli ve pas oyununu iyi oynuyor. Ekstra bir oyuncu değil ama kadroda olabilecek yararlı bir oyuncu.

Gelelim yazının ana konusuna, bu analizi bir süredir yapmayı düşünüyordum ama bugüne kısmetmiş.

Carole, Kadiköy'de 16/17 sezonunda oynanan derbide Fenerbahçe'nin ilk golünde çok eleştirilmişti. Halbuki bana göre o pozisyonda doğru yerde duran tek oyuncu da Carole'dü.

Görüntüye geçelim;




Daha iyi anlatabilmek için görüntü üzerinde çizimler yaptım. Öncelikle Carole'ün duruşuna bakalım, tamamen doğru yerde duruyor. Ancak; çizdiğim şekilde görüyorsunuz ki bomboş bir alan var orda, peki bunun sebebi ne ? Sebebi Galatasaray savunma hattının tamamen yanlış duruyor olması. Sabri en solda Sow'un yanında, niye? tehlike orda değil ki, Sow ceza alanına girmedikçe ters tarafta olduğu için ona yakın durmaya gerek yok, Fenerbahçe oyunun yönünü değiştirirse o zaman yakın oynarsın Sow'a. Yani Sabri hatalı yerde duruyor, Sabri'nin durması gereken yer Serdar'ın durduğu yer, Serdar da Balta'nın durduğu yerde durmalı, Balta da daire içinde gösterdiğim yerde durmalı ki o alanı rakibine verme.

Carole'e gelince, daha hızlı olup belki rakibini geçirmeyebilirdi ama Carole'ün hızı bu, daha hızlı olamaz. Faul de yapamaz, sarı kartı var o sırada.

Futbol pozisyon oyunu, siz rakibinize 15 metrelik alan verirseniz Marcelo olsa da sol bekiniz bu pozisyonda bu şekilde yakalanırsınız.

Bu yazımda Carole'ün Fenerbahçe maçındaki pozisyonunu görüntüyle analiz etmeye çalıştım. Umarım beğenmişsinizdir.

Metecan Kanbur
Twitter:@Metecann

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder