8 Eylül 2017 Cuma

Latovlevici



Asamoah transferinden sonuç alamayan Galatasaray, sol beke Latovlevici takviyesi yaptı. Bana göre Asamoah'a geçiş süresi için sarı-kırmızılılar adına oldukça yerinde bir hamle.

Latovlevici'nin en iyi özelliği ortaları, gerçekten çok iyi orta yapıyor. Caner Erkin'in ortalarını gözünüzün önüne getirin -sert ve düzgün- o kadar iyi orta yapıyor. Bunun dışında pas oyununa da yatkınlığı var, dribblingi de fena değil-boş alanı yakaladı mı hızlıca katedebiliyor. Tempolu oynayan Galatasaray'da sol kanadı etkili kullacaktır.

Çalışkan bir oyuncu ancak maçın sonlarına doğru ciddi yorgunluk yaşıyor. Ancak; Tudor onu en yakından tanıyanlardan olduğu için, bu konuda sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum.

Eksik yönü ise savunması; ters kanattan atılan yüksek toplarda -hava toplarındaki yetersizliğinin de etkisiyle- hata yapabiliyor. Pozisyon bilgisi de üst düzey değil. Bu konuda sıkıntıları var ve ikili mücadelelerde yetersiz. Savunmada elinden geleni yapıyor ama pek becerikli değil bu konuda. Bir diğer eksik yönü ise sağ ayağını hiç kullanmaması.

Açıkcası oyun tarzının Sabri'ye benzediğini düşünüyorum. Sabri'ye kıyasla pas oyununa daha yatkın ve çok iyi orta yapıyor. Savunmada ise benzer hataları yapıyor ikisi de.

Görüntülere geçelim, her zamanki gibi yorum altta olacak.


Orta yapma kabiliyeti A klas. Geçtiğimiz yıllarda o kadar çok yapmış ki bu ortalardan, tesadüf demek imkansız. Bu özelliği olmasa zaten şuanda Galatasaray'ın kadrosunda bulunması imkansızdı çünkü diğer özellikleri vasat seviyede.



Frikikleri iyi attığı bilinen bir gerçek, frikiklerin başına o geçecektir. Ceza sahası çevresinden gole dönüştürdüğü duran topların videoları dönüyor zaten, bunun yanında bu tarz duran topları da ceza sahasına çok iyi kesiyor. Bence kesinlikle sahada olduğu süre içerisinde kazanılan duran topların başına Latovlevici geçecektir.



Steaua formasıyla bir asisti, ters kanattan gelen ve seken bir top sözkonusu. Bu topu o kadar dengeli ve sert içeri doldurmak çok zor. Burda Latovlevici bunu başarıyor ve bunu başarabilmek, çok çalışmanın ödülü.



Pas oyununa da yatkın, kolay kolay pas hatası yapmıyor.



Bu da bana göre bir pas, bakarak görerek müthiş yere yolluyor topu. Top ip gibi gidiyor dikkat ederseniz, bu konuda gerçekten üst düzey Latovlevici.



Maç içinde de mücadeleci, kesinlikle mücadeleden sakınmıyor. Ancak, bu enerjisini maçın geneline yayamıyor, özellikle son 20 dakika ciddi düşüş yaşayabiliyor.




Gelelim, Latovlevici'yi orta düzey futbolcu yapan özelliklerine. Savunmada konsantrasyonunu kaybettiği çok oluyor. Burda Karabükspor savunması komple istirahat etmiş ama bizi ilgilendiren Latovlevici. Topun geldiği sırada tehlikeyi sezip ceza sahasına hareketlenmesi lazım.




Özellikle, ters taraftan gelen uzun ve yüksek toplarda çok hata yapıyor. Burda topu sektirmemesi lazım, topa ilk müdahele eden oyuncu olması lazım.



Burda da top gelirken rakibinin nerde olduğunun farkında değil, çok kolay geçiliyor. Bu tarz ters taraftan gelen yüksek toplardaki zaafiyeti Sabri'ye çok benziyor.



Dikkat edin, savunma çıkıyor ve Latovlevici uyuyor. Savunmaya ayak uydursa tehlike başlamadan bitecek çünkü rakibi ofsayt durumunda olacak. Dakika 89, belli bir noktadan sonra şalterleri indiriyor Latovlevici. Yoruluyor.

Kısaca, Galatasaray oyun tarzına uyabilecek bir sol bek oyuncusu aldı. 1+1 yıllık sözleşme ve sözleşmenin şartları da gayet makul. Asamoah'a geçiş süresi için ideal bir seçim olarak nitelendirmek mümkün. Ancak, Romen futbolcunun birçok eksiği mevcut ve bu eksiklikler, pas ve özellikle orta kabiliyetinin çok çok iyi olmasına rağmen onun üst düzey futbolcu olmasını engellemiş görünüyor.

Galatasaray'ın en zayıf halkası Linnes'ti, bence Latovlevici Linnes'ten iyi bir futbolcu ve Galatasaray'a katkı verecektir.

Bunun yanında Galatasaray taraftarı, Latovlevici'nin Asamoah'a geçiş sürecinde yardımcı olması için kadroda olduğunu unutmamalı ve beklentilerini ona göre ayarlamalı.

Bu yazımda Galatasaray'ın yeni transferi Iasmin Latovlevici'yi görüntülerle analiz etmeye çalıştım. Umarım beğenmişsinizdir.

Metecan Kanbur
Twitter: @Metecann










2 yorum:

  1. Eline sağlık, emek verilmiş bir yazı olmuş. Devamını bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  2. Bence Linnes'in Lato'dan pek eksiği yok. Orta falan açamıyor baktığımızda ama adam geçme, patlayıcı güç gibi ekstra özellikleri de var Latoya kıyasla. Genç, potansiyelli ve dinamik oluşu açısından ilk tercih Linnes, alternatifi Lato olmalı bence.

    YanıtlaSil