20 Haziran 2017 Salı

Wesley Sneijder



Son günlerin tartışılan konusu Wesley Sneijder'in Galatasaray'daki akıbeti.

Benim fikrim Hollandalı'nın kalması gerektiği yönünde ve neden bu yönde düşündüğümü, bu fikrimi hangi temellere dayandırdığımı bu yazıda anlatmaya çalışacağım.

2016-17 sezonu bitiminde Galatasaray'da bence futbolcu ve futbolcuya benzeyen 5 tane oyuncu vardı. Bunlar; Bruma, Muslera, Carole, Podolski ve Wesley Sneijder'di. Bence, transfer sezonunda bu oyuncular tutulup (Bruma'nın sözleşmesi iyi bir yönetim olsaydı Sociedad'a gitmeden önce yenilenirdi) geriye kalan ve çok yetersiz futbolcular tarafından işgal edilen mevkiilere transfer yapılıyor olmalıydı.

Şimdi; Galatasaray'ın transfer politikasına baktığımızda Bruma gitti, Carole yerine Clichy gelecek deniyor,(ki bu kabul edilebilir) Muslera kalıyor ve bir de Sneijder gidecek gibi. Öte yandan; Belhanda, Gomis, Maicon veya Acerbi'den biri büyük ihtimalle sarı-kırmızılı formayı giyecek. Bu transferlere baktığımızda, Galatasaray sezonu bitirdiği noktadan pek de ileri gitmemiş oluyor. Yani, zaten az-çok verim aldığı bölgelere yeni oyuncular transfer etmiş olurken hiç verim almadığı bölgelerden sadece stopere(bence iki stopere ihtiyaç var) transfer yapmış oluyor. Özellikle ofansta Bruma ve Sneijder'in gittiğini varsayarsak elde sadece Belhanda ve Gomis kalıyor.

BÜTÜN SEZON KANATLARDA YASİN VE SİNAN İLE NE KADAR İLERİ GİDİLEBİLECEĞİNE İNANIYORSUNUZ ? 

Demek istediğim; Galatasaray iyi bir takım veya bir kaç rötüş gerektiren bir takım olsaydı pek tabii Sneijder'i gönderebilirdiniz ama Galatasaray'ın parayı harcaması gereken çok daha önemli eksikleri var ve bunu yaparken elindeki futbolcuya benzeyen (yukarda saydığım) oyuncuların mevkiilerine transfer yapması çok da akıllıca değil çünkü sağ bek-iki orta saha-iki tane stoper ve kanat oyuncusu şuanda Galatasaray'da YOK.

Sneijder'i yönetimin bedavaya bile gönderebileceği konuşuluyor, onu da değerlendirmeye çalışalım. Sneijder'in 1 yıllık sözleşmesi kalmışken bedavaya göndermek sarı-kırmızılılara sadece 4.5 milyon euroluk tasarruf sağlar. Yalnızca bir soruyla bu durumu değerlendirelim; Sneijder yerine, onun kalitesinde 4.5 milyon Euro'ya (bonservis artı maaş) oyuncu bulabileceğinize inanıyor musunuz ?

Sneijder, Galatasaray ne zaman bir hedefe oynadıysa o hedefe ulaştıran en önemli aktörlerden biri oldu sarı-kırmızılılarda. Evet, iki senedir yeterli performansı gösteremiyor ama iki senedir Galatasaray bir çok hedeften uzak ve bunun sebebi Sneijder değil Muslera da değil bunun sebebi kötü yönetim ve geriye kalan kadronun yetersizliği.

Özetle, Sneijder'in 1 senelik sözleşmesi kalmışken ve takımın bir çok mevkiisinde eksiklik
ler bas bas bağırırken Sneijder'i 4.5 milyon Euro tasarruf için yollamanın mantıklı bir açıklaması bence yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder